24/6/13

TZ Na slevových serverech nejčastěji kupujeme vouchery do restaurací a barů

Slevové servery se stále těší velké oblibě, i když v meziročním srovnání došlo k mírnému poklesu pravidelného sledování těchto serverů. Drtivá většina internetové populace 15+ dnes slevové servery zná a v průměru se i celková znalost konkrétních slevových serverů během posledních let zvyšuje.

Podle výzkumu, který realizovala výzkumná agentura MEDIARESEARCH, je největší zájem o slevy do restaurací a barů – zakoupilo je 31 % lidí z těch, kteří si v uplynulém roce zakoupili nějakou slevovou nabídku. Výzkum se uskutečnil na reprezentativním vzorku 1 104 respondentů z Českého národního panelu.Nejznámějším slevovým serverem je stejně jako v loňském roce Slevomat.cz. Z dotázaných, kteří slevové servery znají, nakoupila na Slevomatu necelá polovina. Na druhém místě se umístilo Vykupto. Nejznámějším agregátorem slev je Skrz.cz. Nejnavštěvovanějšími servery jsou pak Slevomat.cz, Pepa.cz a Vykupto.cz.

graf_604

Nejčastěji zakoupenými slevami, i přes meziroční pokles o 19 %, jsou stále slevové nabídky do restaurací a barů. Podle aktuálního výzkumu MEDIARESEARCH došlo ve srovnání s loňským rokem k největšímu nárůstu nákupů slevových nabídek u kategorie oblečení a doplňky, která je druhou nejčastěji zakoupenou nabídkou. Téměř tři čvrtiny dotázaných zakoupenou nabídku také doporučilo svým přátelům a známým.Slevové servery se poměrně úspěšně šíří prostřednictvím sociálních sítí, kde téměř čtvrtina dotázaných sleduje jejich nabídky. K samotnému šíření informací přispívají často i samotní uživatelé sociálních sítí, kteří sdílí se svými kontakty informace ze slevových serverů.Specializovaná výzkumná studie „Slevové servery“ společnosti MEDIARESEARCH se věnuje slevovým serverům a agregátorům z hlediska jejich návštěvnosti, oblíbenosti, důvěry, znalosti, využívání, sledování nabídek uživateli, nákupního chování a zasílání newsletterů. Studie rovněž přináší meziroční srovnání těchto aspektů.tz na slevovych serverech nejcasteji kupujeme vouchery do restauraci a baru

arrow_back
Zpět na přehled článků
arrow_back
Zpět na titulní stranu